Strona 1 z 1

Zalety obróbki jedzenia

: 07 lis 2020, 11:38
autor: Treść
Jakie są zalety HPP, czyli utrwalania żywności wysokim ciśnieniem? Żywność nie zmienia konsystencji i smaku, jest zdrowa i utrwalona. Znacie tą metodę?

Re: Zalety obróbki jedzenia

: 26 lis 2020, 14:20
autor: magdat
Ja staram się ostatnio kupowac tylko zdrową zywność nic więcej... https://7-nutrition.com/kategoria-produ ... a-zywnosc/ Najlepiej to chyba zachować równowagę, czyli starać się zdrowo odżywiać, ale jak czasem zdarzy się zjeść coś mniej zdrowego, to nie stanie się tragedia. Ja zaczęłam trochę większą uwagę zwracać na to, co jemy, odkąd mam dziecko

Re: Zalety obróbki jedzenia

: 20 kwie 2021, 12:49
autor: miś
Też stawiam na zdrowe produkty. Może podpowiecie gdzie dostanę produkty nie zawierające glutenu. Szukam dobrego sklepu, który dostarcza zywnosć do domu. Możecie mi dać namiary? A przy okazji jeszcze jedno pytanie czy zastąpienie cukru białego słodzikiem to dobry pomysl - chodzi mi nie o siebie, ale o 15 letnie dziecko, które ma małą nadwagę.

Re: Zalety obróbki jedzenia

: 21 kwie 2021, 6:54
autor: Iruś
My jesteśmy zmuszeni szukać tylko zdrowych produktów, ponieważ oboje jesteśmy uczuleni na gluten. Jeśli macie ten sam problem to zobaczcie tu https://www.bee.pl/t/pieczywo-bezglutenowe Ten sklep ze zdrową żywnością ma w swojej ofercie nie tylko chleb bezglutenowy, ale też np bezglutenowe przekąski - wafle ryżowe z solą morską czy warzywna tortilla.

Re: Zalety obróbki jedzenia

: 13 maja 2021, 16:53
autor: traper
Muszę przyznać, że ja w sumie większość moich posiłków przygotowuję samodzielnie i moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie. Jeśli ktoś lubi łososia to polecam na pewno przepis z https://mowisalmon.pl/przepisy/marynowa ... operkowym/ gdyż taki marynowany łosoś jest niezwykle smaczny.