Zalety obróbki jedzenia

Szukasz porady, opinii? Zajrzyj tutaj.
Treść

Zalety obróbki jedzenia

Post autor: Treść »

Jakie są zalety HPP, czyli utrwalania żywności wysokim ciśnieniem? Żywność nie zmienia konsystencji i smaku, jest zdrowa i utrwalona. Znacie tą metodę?
Awatar użytkownika
magdat
Posty: 35
Rejestracja: 12 maja 2020, 10:01

Re: Zalety obróbki jedzenia

Post autor: magdat »

Ja staram się ostatnio kupowac tylko zdrową zywność nic więcej... https://7-nutrition.com/kategoria-produ ... a-zywnosc/ Najlepiej to chyba zachować równowagę, czyli starać się zdrowo odżywiać, ale jak czasem zdarzy się zjeść coś mniej zdrowego, to nie stanie się tragedia. Ja zaczęłam trochę większą uwagę zwracać na to, co jemy, odkąd mam dziecko
miś

Re: Zalety obróbki jedzenia

Post autor: miś »

Też stawiam na zdrowe produkty. Może podpowiecie gdzie dostanę produkty nie zawierające glutenu. Szukam dobrego sklepu, który dostarcza zywnosć do domu. Możecie mi dać namiary? A przy okazji jeszcze jedno pytanie czy zastąpienie cukru białego słodzikiem to dobry pomysl - chodzi mi nie o siebie, ale o 15 letnie dziecko, które ma małą nadwagę.
Iruś

Re: Zalety obróbki jedzenia

Post autor: Iruś »

My jesteśmy zmuszeni szukać tylko zdrowych produktów, ponieważ oboje jesteśmy uczuleni na gluten. Jeśli macie ten sam problem to zobaczcie tu https://www.bee.pl/t/pieczywo-bezglutenowe Ten sklep ze zdrową żywnością ma w swojej ofercie nie tylko chleb bezglutenowy, ale też np bezglutenowe przekąski - wafle ryżowe z solą morską czy warzywna tortilla.
Awatar użytkownika
traper
Posty: 167
Rejestracja: 30 cze 2020, 22:12

Re: Zalety obróbki jedzenia

Post autor: traper »

Muszę przyznać, że ja w sumie większość moich posiłków przygotowuję samodzielnie i moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie. Jeśli ktoś lubi łososia to polecam na pewno przepis z https://mowisalmon.pl/przepisy/marynowa ... operkowym/ gdyż taki marynowany łosoś jest niezwykle smaczny.
ODPOWIEDZ